Experience

Upplevelse


Vi erbjuder olika guidade turer till fots eller på cykel med en erfaren guide, fokus ligger på upplevelser utomhus såsom fiske, naturvandring eller matlagning. 
Vi pratar gärna med er om vilka behov ni har och ordnar ett paket till just er om ni inte finner det ni söker nedan.

Laga mat på stormkök
Häng med oss på matlagningskurs! 

Vi samlas på en naturskön plats med gång- eller cykelavstånd från Umeå centrum. Självklart går det att ta bilen också. Plats meddelas anmälda deltagare.

Kursen genomförs i en mindre grupp, just nu max 8 personer. 

Kursinnehåll:
-Säkerhet, hantering och genomgång av olika typer av stormkök
-Matlagning, vi lagar en vegetarisk rätt tillsammans och du får flera nyttiga tips kring matlagning ute
-Hantering av råvaror utomhus och tips på råvaror som är lämpliga att ta med på tur
-Vi äter upp det vi tillagat
-Vi bjuder på kokkaffe
-Kursen tar ca 2 timmar

Att ta med:
-Stormkök. Gasol eller sprit spelar ingen roll så länge du har eget bränsle. OBS! Eget stormkök är ett krav för att kunna delta i kursen, deltagare från samma familj kan dela kök. Se även nedan ang pågående pandemi
-Enkel utrustning hemifrån. Detaljerad utrustningslista mailas ut till deltagarna men det handlar t ex om kniv, skärbräda, kåsa, tallrik och bestick mm. Plus sittunderlag

Kursavgift: 375 kr/person. Då ingår kurs enligt ovan, råvaror, kaffe efter maten och recept.

Ang pågående pandemi: Vi följer alla restriktioner och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten satt upp. Just nu innebär det t ex att vi är max 8 i varje grupp, att vi är utomhus, att alla deltagare använder egen utrustning och eget kök och äter maten på tallrikar som de tagit med själva. Vi håller avstånd och handsprit finns självklart tillgängligt. Vi uppmanar också deltagarna att stanna hemma om någon känner sig det minsta sjuk.

Om ni önskar boka en gruppaktivitet så går det fint att höra av sig direkt till mig på info@ecocamp.se


Naturnära vandrings paket
Vandra eller cykla längs med Umeås älv från stad till land. Denna tur tar er genom Umeås äldsta bostadskvarter, den nybyggda Lundabron, åkrar som växer längs med älvens kant, gårdar, höga tallskogar och efter ca 7 km den fantastiska naturen i Arboretum där vi föreslår en paus för att vandra längs ravinerna och hela världens växtlighet. Ni landar vid en värmande brasa och en svindlande utsikt över den brusande älven och omgiven av naturen. Vi tillagar en måltid till er bestående av lokal smaker tillagade över eld med en avslutande kopp kokkaffe. Ni kan välja en av dessa maträtter till er grupp:


Kantarellklämma. På en bädd av tunnbröd serverar vi smörstekta lokalt plockade trattkantareller, rucola, syrad rödlök, crème fraiché med en hint av pepparrot, rostad lök och såklart en rejäl dos västerbottensost.

Vegetarisk chiligryta. Baserad på råvaror som gör gott för hälsan och värmer gott i vintervädret består den bland annat av tomater som steks med lök, bönor, chili och kryddor samt quinoa som får koka länge tillsammans över elden och avnjuts med nybakat bröd. 

Grillmacka  bestående av polarkaka med Västerbottensost och lufttorkad Stöcksjöskinka från Hansens chark, grillad över elden i  klämjärn av gjutjärn. 

Frasvåfflor nygräddade direkt från elden toppade med sylt och grädde. 

Till detta serveras en bärdryck och kokkaffe.

I detta paket:
- Vandringskarta längs älven med förslag på stopp 
- Måltid  

580:- per person, minst 10 personer. Om ni är färre så samtalar vi om andra priser. 


Guide paket
Här tar ni er samma väg som ovan men ni har en auktoriserad guide som tar er längs med älven till fots eller cykel och berättar om områdets natur, kultur och historia uppströms. Hemvägen är det fri fart.  

- Vandring med erfaren guide, ca 2 timmar
- Måltid

580:- per person, minst 5 personer. Guide tillkommer med 1890:- 

Välkomna med er bokning !
info@ecocamp.se
070 555 01 58

Företags grupper


Var det kanske längesen ni träffades alla samlade och vill göra en personalaktivitet.  Vi kan sätta ihop ett paket som passar just er med aktivitet, mat och guidning med fokus på er som grupp och utomhus.  

Vi tar hand om maten, utrustning och platsen så kan ni fokusera på det som är viktigt för er. 

Om du vill ha hjälp att komma vidare i din planering, skicka gärna ett mail till info@ecocamp.se så hjälper vi dig.